اسکرابر صنعتی

اسکرابر چیست؟

دستگاه اسکرابر چیست ؟

با پیشرفت جوامع و افزایش جمعیت و ارتقاء علم و تکنولوژی ، حوزه نظافت و شستشو نیز از این امر مستثنی نشد و بازتاب این پیشرفت منجر به تولید و ارائه دستگاه های مکانیزه نظافتی مانند دستگاه اسکرابر گردید . در این مقاله بررسی خواهیم کرد که دستگاه اسکرابر چیست ؟ دستگاه اسکرابر یک دستگاه زمین شوی و کف شوی صنعتی است که عمل شستشو و خشک نمودن سطح مورد نظر را به صورت همزمان و کاملاً مکانیزه انجام می دهد ، در اصل دستگاه اسکرابر زمین و کف شوی صنعتی مکانیزه است که دارای سه بخش اصلی است :

  •  مخزن تمیز با سیستم پاشش مواد شوینده
  •  سیستم برس گردان جهت برس زدن کف
  •  مخزن کثیف با سیستم مکش و جمع آوری پساب حاصل از شستشو

اسکرابر صنعتی

مکانیزم دستگاه اسکرابر چگونه است؟

دستگاه اسکرابر از مکانیزم عمل یکسانی برخوردار می باشند بدینوسیله که با پاشیده شدن آب و مواد شوینده ، برس تعبیه شده در جلوی دستگاه عملیات شستشو را انجام می دهد و به وسیله تی مخصوص و مکنده تعبیه شده در انتهای دستگاه آلودگی ها و کثیفی های حاصل از شستشوی سطح جمع‌آوری شده و سطحی کاملاً تمیز و خشک بر جا می ماند.

اجزای تشکیل دهنده دستگاه اسکرابر 

سیستم برس گردان :

عملیات برس زنی و تمیز کردن سطح توسط برسی که در جلوی دستگاه تعبیه شده است صورت می پذیرد ، کاربر با توجه به سطح که قرار است دستگاه را روی آن استفاده کند می تواند نوع و جنس برس خود را انتخاب کند.

مخزن آب تمیز کف شوی صنعتی :

در این مخزن آب و مواد شوینده جهت نظافت و شستشوی سطح ریخته میشود . میزان مواد شوینده ای که در آب تمیز ریخته میشود باید مطابق با مقدار توصیه شده توسط شرکت تولید کننده دستگاه باشد .

مخزن آب کثیف دستگاه اسکرابر :

در این مخزن آب کثیف و پساب حاصل از شستشوی سطح جمع آوری میشود . این مخزن در بالای مخزن آب تمیز قرار گرفته است و دارای سطل زباله جهت جمع آوری ذرات زباله آب کثیف جمع آوری شده میباشد . همچنین این مخزن دارا یک شناور است که در مواقع مورد نیاز مکش دستگاه را قطع میکند تا از ورود آب به موتور دستگاه جلوگیری شود  .

سیستم مکش :

بعد از انجام شستشوی کف توسط برسها ،سیستم مکش وظیفه جمع آوری پساب کثیف باقی مانده و خشک کردن سطح را برعهده دارد. این سیستم در حقیقت یک جاروبرقی صنعتی با مکش زیاد است که متصل به تی عقب دستگاه اسکرابر ( تی اسکوییچی ) میباشد ، تی اسکوئیچی در این سیستم توسط یک شیلنگ  آلودگی را به مخزن آب کثیف منتقل کرده و سطح را کاملاً خشک می نماید.

لوله تخلیه:

تخلیه آب کثیف از مخزن بوسیله لوله ای که در قسمت پشت دستگاه قرار گرفته است صورت می پذیرد.

 

انواع دستگاه اسکرابر صنعتی چیست :

هر چند اساس کار دستگاه اسکرابر صنعتی مشابه است، با این حال این کف شوی و زمین شوی صنعتی به مدل های مختلفی تقسیم بندی می گردند. تفاوت عمده دستگاه اسکرابر صنعتی در نحوه هدایت، منبع تغذیه و برخورداری یا عدم برخورداری از موتور جلوبرنده می باشد. این عوامل تاثیر مستقیمی بر قیمت دستگاه اسکرابر و زمین شوی و کف شوی صنعتی دارد .

انواع دستگاه اسکرابر از نظر هدایت :

دستگاه های اسکرابر از نظر وسعت سطحی که قرار است در آن بکار گرفته شود و همچنین به تبع آن میزان مخازن دستگاه کاربردی به دو نوع : دستگاه اسکرابر با هدایت دستی (  کف شوی و زمین شوی صنعتی دستی ) و دستگاه اسکرابر با هدایت ماشینی (اسکرابر سرنشین دار) تقسیم بندی میشوند .

اسکرابر دستی

زمین شوی صنعتی دستی :

برای نظافت و شستشوی سطوح با وسعت کوچک مانند راهروها و کف سالن ها از دستگاه اسکرابر دستی استفاده می شود . در این مدل اسکرابر ، کاربر با قرار گرفتن پشت دستگاه و با گرفتن دسته هدایتی ، دستگاه را به حرکت در می آورد و دستگاه با بهره گیری از نیروی وارده کاربر و همچنین نیروی حاصل از چرخش برس به سمت جلو حرکت کرده و با مکانیزم خود شروع به شستن و تمیز کردن سطح می نماید .
زمین شوی صنعتی دستی در واقع در دسته بندی اسکرابر کوچک قرار میگیرند و بیشتر در مکانهایی با وسعت کمتر همانند فروشگاه های کوچک ، سالن های مطالعه ، هتل ها و … مورد استفاده قرار می گیرند.

 

 

 

 

اسکرابر سرنشین دار

دستگاه اسکرابر ماشینی ( دستگاه اسکرابر سرنیشن دار ) :

این نوع کف شوی صنعتی همانند یک خودرو دارای محلی برای نشستن و هدایت توسط کاربر می باشند و برای محیط هایی با وسعت بالاتر که استفاده از کف شوی و زمین شوی صنعتی دستی مقرون بصرفه نیست مورد استفاده قرار می گیرند. این دستگاه چون پهنای شستشوی وسیعتر و مخزن های بزرگتری دارند در نتیجه بازده بهتری نسبت به سایر زمین شوی صنعتی دستی دارند .

انواع دستگاه اسکرابر از نظر منبع تغذیه :

 زمین شوی و کف شوی صنعتی جهت عملکرد خود از انرژی الکتریکی استفاده می کنند . انرژی الکتریکی مورد نیاز برای دستگاه به دو صورت قابل تامین است که هر یک دارای معایب و مزایای میباشد که کاربر باید مدلی متناسب با نیازهای خود تهیه کند . در این قسمت ، مزایا و معایب انواع منبع تغذیه دستگاه اسکرابر صنعتی را بررسی می کنیم ؟

دستگاه اسکرابر کابلی ( زمین شوی و کف شوی برقی ) :

این زمین شوی برقی همانطور که از نامش مشخص است بوسیله کابل به شبکه برق شهری وصل و انرژی الکتریکی خود را از این طریق تامین می نماید این نوع از کف شوی برقی بیشتر در محیط هایی به کار می رود که در وجود پریز برق محدودیتی وجود ندارد و کاربر به راحتی می تواند با تعویض پریزهای به تمام نقاط آن محیط دسترسی کامل داشته و امر شستشو را به نحو احسن انجام دهد. همچنین دستگاه اسکرابر برقی به دلیل استفاده از الکتروموتور های dc دارای قدرت بیشتر و استهلاک کمتر میباشند . همچنین به دلیل عدم استفاده از باطری هزینه نگهداری پایین تر دارند .

مشاهده بررسی و مشخصات : دستگاه اسکرابر برقی آنا

دستگاه اسکرابر باتری دار :

دستگاه اسکرابر همانطور که از نامش مشخص است از باطری که در دستگاه نصب و تعبیه شده است انرژی الکتریکی خود را تامین می نماید . از این دستگاه بیشتر در مکان های که دسترسی به پریزهای برقی کم می باشد استفاده می شود . باتری این دستگاه‌ها از نوع ژل بوده و بی‌نیاز از تعمیر و نگهداری است که در کنار طول عمر بالا و توانایی شارژدهی مناسب به عنوان باتری صنعتی بهینه شناخته می‌شود.
با توجه به میزان کارکرد و همچنین محیطی که قرار است دستگاه اسکرابر در آن مورد استفاده قرار بگیرد ، شما می توانید نسبت به انتخاب نوع دستگاه اسکرابر کابلی و یا باطری دار اقدام کنید .

مشاهده بررسی و مشخصات : دستگاه اسکرابر باطری دار آنا

اسکرابر با سوخت فسیلی :

در برخی موارد محدودیت دسترسی به منبع الکتریکی و همچنین نیاز به دستگاه هایی با قدرت بالاتر برای محیط های صنعتی دارای حجم آلودگی بالا، استفاده از موتورهای عمل کننده با سوخت های فسیلی همانند بنزین، دیزل و LPG را در تولید دستگاه های زمین شور صنعتی ایجاب می نماید.

اهمیت استفاده از دستگاه اسکرابر چیست :

دستگاه اسکرابر سرعت شستشو و نظافت را 10 تا 30 برابر به نسبت روش های دستی افزایش می دهند که خود این امر باعث صرفه جویی و کاهش هزینه های مربوط به نیروی انسانی می شود . کیفیت شستشو و خروجی نهایی کار به نسبت روش های دستی بسیار بالا می باشد . به دلیل مکانیزه بودن عملکرد شستشو ، میزان مصرف آب کاهش می یابد و باعث صرفه جویی در مصرف آب می گردد. چون سیستم مکنده دستگاه بعد از شستشو عمل خشک کردن سطح را انجام می دهد لذا احتمال آلودگی مجدد ، احتمال لغزندگی و سر خوردن کاهش می یابد .

مزایای استفاده از دستگاه اسکرابر :

موارد زیر به صورت اجمالی و مختصر بیان میکند که مزایای استفاده از اسکرابر چیست ؟
– دستگاه اسکرابر تقریبا 1600 مترمربع را در یک ساعت نظافت می نماید که این امر باعت کاهش چشمگیر در تعداد نیروی انسانی می شود.
– عامل اصلی در سریع انجام یافتن امر نظافت و شستشو می توان به استفاده از دستگاه اسکرابر اشاره کرد.
– برسهای بکار رفته در دستگاه اسکرابر با نفوذ در درزهای سطوح باعث نظافت هر چه بهتر و مانع از کردن شدن سریع سطوح میشود.
– آلودگی های و کثیفی های رو سطح بوسیله مکنده های دستگاه اسکربر از روی سطح مکیده شده و سطح تمیز و عاری از آلودگی تحویل شما می شود.

5 نکته  طلایی برای خرید دستگاه اسکرابر صنعتی :

با توضیحات ارائه شده در مقاله بالا و با در نظر گرفتن این موضوع که انتخاب و خرید اصولی و هم تراز با نیازهای خود باعث میشود تا از حداکثر بازدهی و کارایی دستگاه بهره مند شویم . در این میان رعایت بعضی نکات میتواند به شما در انتخاب دستگاه متناسب با نیازتان کمک بسزایی بکند . در زیر به برخی از آنها اشاره میکنیم :

1-ظرفیت مخازن آب تمیز و کثیف :

در کف شوی صنعتی یکی از اساسی ترین موضوعات ظرفیت مخازن است . همانطور که می دانید مخازن آب تمیز و کثیف به صورت مجزا در دستگاه اسکرابر صنعتی طراحی شده است که ظرفیت هر کدام از آنها متفاوت میباشد . هر چه ظرفیت مخزن بالا باشد به مراتب نیاز به پر کردن مخزن از مواد شوینده یا تخلیه مایعات کثیف کمتر خواهد بود .

2- قدرت خشک کنندگی دستگاه :

قسمت خشک کن یا همان تی دستگاه اسکرابر صنعتی از مهمترین بخش ها در زمین شوی صنعتی دستی میباشد که از دو قسمت تی و موتور مکش تشکیل شده است . تی وظیفه جمع آوری مایعات از اطراف جهت مکش توسط موتور مکش را بر عهده دارد . بنابراین ساختار تی و جنس آن از اهمیت بالایی برخوردار است .

3- فشار وارده بر سطح توسط برس :

از دیگر موضوعات با اهمیت میزان فشاری است که از برس به سطوح وارد میشود . فشار وارده بر سطوح بر حسب کیلوگرم محاسبه میشود .

4- ظرفیت کاری کف شوی صنعتی :

کارایی دستگاه معمولا بر حسب مترمربع بر ساعت محاسبه میشود . در کاتالوگ دستگاه معمولا اعداد نوشته شده به صورت تئوری انجام میگیرد ولی در واقعیت این عدد کمی پایین تر است . کارایی دستگاه اسکرابر در حاصلضرب پهنای محیط مورد نظافت در سرعت کاری دستگاه محاسبه میشود .

5- سهولت در تخلیه مایعات و شستشوی دستگاه :

سرویس و نگهداری دستگاه رابطه مستقیمی با طول عمر دستگاه دارد . بنابراین موضوع شستشوی دستگاه اسکرابر بعد از هر بار انجام عملیات نظافت و شستشو امری ضروری میباشد . همچنین تخلیه آسان و کامل مایعات کثیف میتواند به امر شستشوی دستگاه کمک بسزایی نماید به این صورت که اگر مایعات کثیف به صورت کامل از مخزن مربوطه تخلیه گردد هنگام شستشوی مخازن هیچگونه آلودگی و کثیفی در مخزن ته نشین نمیشود .

کف شوی صنعتی ایرانی بهتر است یا وارداتی ( خارجی ) ؟

در حال حاظر بیشتر دستگاه اسکرابر موجود در بازار وارداتی میباشند . در این بین شرکت عیسی و آنا تنها تولید کننده کف شوی صنعتی ایرانی میباشند که اسکرابر عیسی در مدل کابلی – دستی تولید میشود و دستگاه اسکرابر آنا در دو مدل اسکرابر کابلی – دستی ( کف شوی و زمین شوی برقی ) و اسکرابر باطری دار – دستی ( کف شوی و زمین شوی صنعتی شارژی ) تولید و به بازار عرضه میشود . همچنین دستگاه اسکرابر آنا (ANA scrubber dryer) دارای نشان استاندارد ملی و دارای امکانات به روز و پیشرفته میباشد .

با توجه به اینکه دستگاه اسکرابر دستگاه صنعتی است با استهلاک بالا و نیاز متمادی به لوازم مصرفی دارند ، و با توجه به قیمت بسیار پایین تر نمونه های ایرانی که از نظر کیفیت با نمونه وارداتی تفاوتی ندارد و در بعضی موارد بالاتر هستند ، بهترین انتخاب خرید کف شوی صنعتی ایرانی استاندارد با خدمات پس از فروش معتبر میباشد .

مقاله : مزایای دستگاه اسکرابر ایرانی نسبت به دستگاه اسکرابر خارجی

اسکرابر صنعتی تولیدی شرکت آنا

سوالات متداول :

 

تفاوت بین زمین شوی برقی دستی( کابلی ) و زمین شوی صنعتی دستی باتری دار ( شارژی ) در چیست ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *